Mogens Sørensen

Mogens Sørensen

Lidt stille på grund af problemer

Der har været lidt stille her fra min side på grund af computerproblemer. Jeg har i længere tid haft en ekstrem langsom computer, som nok er ved at gå ned. Men nu er jeg ved at købe en ny og blive opdateret. Efter nytår skulle der forhåbentlig komme noget mere fra mig.

Jeg overvejer at samle digte i en ny digtsamling, måske endda få min første roman færdigpudset.

Desuden regner jeg med, at få et nyt guitarkursus op her. Jeg tør bare ikke sige nogen deadline på nogen af tingene.

Ellers vil jeg ønske glædelig jul og godt nytår.

Mogens Sørensen

Bogforum 2017

Så nærmer det sig med bogforum, og jeg vil lige som sidste år have en stand i forbindelse med NewPub. Jeg vil være der hele dagen fredag, og vil fremvise min novellesamling Naboskab.

Den vil også være til salg på NewPubs faste boghandel, som vil være der hele weekenden tillige med mine tidligere bøger.

Håber at se jer.

Mogens Sørensen

Forfatteres muligheder for gensidig hjælp

Der er mange tiltag på Nettet omkring det at skrive og være forfatter. Det er en god ting, for en forfatter sidder ofte alene med sine ting og mangler råd. Skrivetalentet skal jo røgtes som blomster i en altankasse

Respons i skrivefasen

Der er steder, hvor man kan lægge tekster op og få kommentarer på dem. En af dem er Fyldepennen https://www.fyldepennen.dk/ Der er mange i dette forum, der er gode til at give respons og god kritik og alt i alt fungerer den godt. Hvis man så skriver længere tekster, så skal man være forberedt på, at der nok ikke kommer så meget respons af den grund, at det er svært at afse tid til at læse længere tekster, og romaner ved man så ikke hvornår.

EgoLibris har i længere tid haft en platform, hvor man kan lægge dele af bøger op i et forum og arbejde frem imod en udgivelse. De åbner nu snart en ny platform for det, kaldet Unite & Write.

http://uniteandwrite.com/ Det bliver spændende at se, når det er færdigopsat.

HJælp til udgivelse og salg

NewPub http://www.karstenpers.dk/om-newpub/ er et fællesskab, hvor der rådgives og hjælpes omkring det, der hører til den fase, hvor bogen er færdigskrevet og skal udgives og sælges. Her er meget godt at lære, og sidste år fik det lavet et særligt selvudgivertorv på Bogforum, som jeg tidligere har skrevet et indlæg om. Det bliver gentaget i år.

Her i sommer var der arrangeret et bogbloggertræf i Kongens Have i København, hvor der var mulighed for, at forfattere kunne få kontakt med bogbloggere. At få en bog anmeldt på en bogblog er et af de bedste aktiver i dag med henblik på at få den solgt og læst, og selv om vi ikke var så mange, så gav det da lidt resultat.

Så der er muligheder nok for vordende og nuværende forfattere.

Mogens Sørensen

Min novellesamling Naboskab i trykt udgave

Så har jeg fået min novellesamling ud som trykt bog. Den har nogle år på bagen som e-bog.

Noveller blevet til over et par årtier

Den består af noveller, som er skrevet over en årrække fra sidst i firserne op til starten af dette årtusind og blev først udgivet på Nettet i diverse forfatterfora. Jeg besluttede på et tidspunkt at samle dem i en e-bog, da den opfindelse marcherede frem, og nu har jeg udgivet dem som print-on-demand.

De sidste årtier har været præget af en rivende udvikling på mange områder. Man vil godt kunne se novellernes alder på den måde, at der bl. a. ikke bruges mobiltelefoner, Internet og andet, som man ville bruge i lignende situationer i dag. I en enkelt novelle overtrækkes en bankkonto på en måde, som kunne lade sig gøre, da novellen blev skrevet, men ikke kan gøres i dag.

Fortællinger om vanskeligheder mellem mennesker

Jeg har dog det håb. at de siger noget alment om mennesker, gældende til alle tider, det har været formålet med dem. Titlen Naboskab er valgt, fordi et gennemgående tema er mennesker, der bor og lever klods op ad hinanden, men ikke rigitg kender eller forstår hinanden. Titelnovellen er om en ensom yngre mand i en typisk betonforstad.

Ellers er det en novelle om sorg, der slet ikke opdages af personens omgivelser, en om en familie hvor de ikke forstår hinanden, oplevelser på togrejser. En enkelt foregår i folkemusikmiljøet. Den blev til fordi en foreslog mig at skrive en historie i det miljø, som jeg jo kender indefra. Den falder ind i temaet i kraft af en forelskelse i en, der bor langt væk.

Bogen koster 149,50 kr.

Mogens Sørensen

Kommende kurser og bøger for guitarister

Som man kan se på listen over mine udgivelser har jeg et kursus her på Saxo, et kursus i fingerpicking guitar. Det er så henvendt til dem, der har spillet guitar en tid og nu vil videre.

Jeg har planer om flere ting med henblik på guitar.


Begyndersangbog

Hvad der er lige på trapperne er en e-bog, en sangbog specielt til begyndere, så de kan få noget at bruge de første få akkorder til fremfor at køre løs i det samme. Den forventes at komme før jul. Muligvis vil jeg også lave den som trykt bog.


Begynderkursus

Derudover arbejder jeg på et begynderkursus i guitar, hvor man får lært begyndelsesgrundene både i nodespil og akkordspil. Det forventes færdigt i foråret 2017, mere nøjagtigt tør jeg ikke love nu.


Andre kurser og bøger.

Så har jeg også planer om kurser i bluesguitar og countryguitar. Muligvis får jeg dem klar i 2017.

Hvis ovennævnte sangbog går godt vil jeg sammensætte en sangbog for dem, der er på vej udover begynderfasen.

Følg med på Facebook-siden Akustisk guitar

Mogens Sørensen

Kommende bogudgivelser

Jeg vil gerne lige løfte sløret for hvad man kan vente sig her i 2017.

Min novellesamling Naboskab, der indtil videre kun eksisterer som e-bog, vil komme som trykt bog ultimo januar 2017.

Min nye udgivelse, digtsamlingen Verden af i dag vil komme som lydbog primo februar 2017. Længere henne på foråret regner jeg med, at ovennævnte novellesamling også vil komme som lydbog.

Jeg regner så også med at få færdiggjort en roman til foråret. Det bliver en krimi om ludomani.


Mogens Sørensen

Bogforum 2016

Så gik Bogforum til ende. Som sædvalig med alle de store stande fra de store forlag og de mindre, der gemte sig i krogene.

NewPub-marked

Men i år var der dog noget nyt: NewPub havde et stort marked og en scene. NewPub er et fællesskab af selvstændige forfattere og mikroforlag, der hjælper med processen fra en bog er skrevet færdig til den er udgivet. Weekenden igennem var der et oragne banner, der viste tydeligt hvor det lå og under det stod flere forfattere, mig selv inklusive, der selv havde udgivet deres bøger og mange mirkoforlag, der dårligt havde råd til at betale en hel stand, men kunne klare prisen for de fire timer i denne weekend.

Min egen oplevelse

NewPub havde så også en scene, hvor de samme, der havde en stand, kunne præsentere deres produkter. Jeg selv stod på scenen lørdag og præsenterede min nye tekstsamling Verden af i Dag og konstaterede, at udover dem, der kendte mig og kom for at høre mig - det var ikke så mange - så fangede jeg da opmærksomheden hos en del forbipasserende og to der sad på sofaen i markedets afslapningshjørne. Det havde så også hjulpet, at der efter fredags besværligheder med at få ørenlyd var skaffet et lydanlæg.

Det var så også fysisk hårdt at stå ved stand i fire timer, men det var en oplevelse at få snakket med folk, der standsede op og kiggede. Nogle købte også noget af mig. På hele markedet var der mange forskellige ting, lige fra juridiske fagbøger og bog om begravelser til digtsamlinger, romaner. Jeg glædede mig da også ved forlagene Calibat og Det Poetiske Bureaus tilstedeværelse.

Saxo-scenen

En ting mere at nævne var Saxo-scenen, hvor flere forskellige forfatttere fortalte om skriveprocessen og gav gode råd til kommende forfattere. Det var især der, at jeg ofte hørte nogle foredrag i år

Med både Saxo-scenen og NewPub er der kommet et nyt præg på BogForum: det er ikke længere udelukkende det sted, hvor de etablerede markerer sig. Nu er der også noget at komme efter for dem med drømmene og dem, der gør en indsats for at gøre drømmende til virkelighed. Dejligt forfriskende.

Mogens Sørensen

Hvad er det for en verden?

Så stod man op og opdagede, at anstændigheden var afgået ved døden. Jeg har ikke nogen flagstang, så jeg kan ikke sætte et flag på halv stang, men ellers gjorde jeg det. Nu har den værste populist i mands minde overtaget verdensherredømmet. Her går jeg så bare og er optaget af min weekend på BogForum. Selvfølgelig, alt skal jo passes, men hvad kommer der til at ske? Vi får en flygtningestrøm fra USA, stol på det. Med mindre han laver så mange skandaler, at han må gå i utide.

Hvad kunne det ikke give af stof til science fiction historier? Det kunne være om USA's sammenbrud, om flygtningestrømmen fra USA, om USA som diktatur. Måske skulle jeg skrive dem?

Mogens Sørensen

På Bogforum med NewPub.

Det blev så helt mærkeligt, at mit første indlæg her hetop skulle være lige en uge før Bogforum, der i år betyder noget særligt af den grund, at jeg i år skal være med for første gang som forfatter og udgiver på grund af det nye NewPub-Marked, der i år vil være ved indgangen. Jeg vil være på NewPub-scenen lørdag d. 12. november kl. 12 og fortælle om min nye bog Verden af i Dag og lidt om mine tidligere udgivelser. Så vil jeg stå ved stand fra 14-18 samme dag, hvor der vil blive mulighed for at se på mine bøger og købe nogen af dem.

Min nye digtsamling Verden af i Dag er som titlen siger tekster om hvordan jeg synes alting ser ud i dag.

Ellers har jeg også min lille bog med to juleeventyr Moderne Julenisser, som måske var en ide som kalendergave eller mandelgave.

Samtlig mine trykte udgivelser sælger jeg billigere end de kan fås on-line, og hvis nogen køber nogen af mine e-bøger i løbet af weekenden er det med 25 % rabat.

Vi ses forhåbentlig til Bogforum. Vel mødt.

Naboskab

Se udgivelse

Udgivelser af Mogens Sørensen

Sangbog for guitar-begyndere

ÅH NEJ!! IKKE TOM DOOLEY IGEN! Når begyndere har lært de første få akkorder, kan de allerede spille adskillige sange til disse. Problemet er, at de ofte kun har de sange, som de har fået udleveret i forbindelse med undervisning eller er i deres lærebog, og når de kigger i andre sangbøger, er sangene skrevet med akkorder, som de ikke kan endnu. De har tilmed endnu ikke lært at transponere til andre tonearter. De får øvet akkordskiftene på de sange, som de har, men det bliver kedeligt i længden, og interessen risikerer at forsvinde. Denne sangbog kommer begynderen i møde med et udvalg af sange, så hun ikke tærsker på det samme hele tiden. Den er med andre ord ikke en selvstændig guitarskole, men et supplement til de eksisterende.

Københavner Shots

Digte og kortprosa om at vokse op og bo i København, især er det om Østerbro og City.

Tong den Vise Drage og andre fortællinger

En samling eventyr og fantasynoveller. I kinesisk mytologi er dragerne gode væsener, der vogter over floderne, og lærer mennesker visdom. I titelnovellen er om et møde mellem en sådan god drage og en krigerisk drage. Derudover er der to dyrefabler, den ene, Travhesten og Pakæslet, blev brugt til Folkeskolens afgangsprøve  BogPeter og SlapHans er en kærlig parodi på de klassiske folkeeventyr, og Tidens Spørgsmål, møder vi de oldgræske guder, der ikke forstår mennesker.

Københavner Shots

Digte og kortprosa om at vokse op og bo i København, især er det om Østerbro og City.

Moderne julenisser

I gamle dage var nisserne ondskabsfulde væsener, som vi frygtede. De kunne slå kvæget med sygdom og lave andre forfærdelige ulykker. I dag er det små sjove fyre, som vi sætter frem ved juletid for hyggens skyld, de hjælper endda den rare julemand med at lave gaver. Hvordan ser nisserne mon selv på den forandring? Det handler disse to juleeventyr om. Den første handler om tre nisser, der vil finde ud af noget om de nutidsmennesker, der ikke tror på dem. Det kommer der en julefejring ud af, som de aldrig vil glemme. Den anden er om en nisse ved julemandens værksted, der keder sig og hellere vil være en gammeldags gårdnisse. Så får han ønsket opfyldt...

Moderne julenisser

I gamle dage var nisserne ondskabsfulde væsener, som vi frygtede. De kunne slå kvæget med sygdom og lave andre forfærdelige ulykker. I dag er det små sjove fyre, som vi sætter frem ved juletid for hyggens skyld, de hjælper endda den rare julemand med at lave gaver. Hvordan ser nisserne mon selv på den forandring? Det handler disse to juleeventyr om. Den første handler om tre nisser, der vil finde ud af noget om de nutidsmennesker, der ikke tror på dem. Det kommer der en julefejring ud af, som de aldrig vil glemme. Den anden er om en nisse ved julemandens værksted, der keder sig og hellere vil være en gammeldags gårdnisse. Så får han ønsket opfyldt...

En hastig sommer

Digte om et parforhold, der blusser kraftigt op og så går i stykker.

En hastig sommer

Digte om et parforhold, der blusser kraftigt op og så går i stykker, læst op af forfatteren selv.

Naboskab

Dette er noveller og kortprosa fra forfatterens første tid som forfatter. Om der er noget samlende tema, så er det hverdagen både som rar og som triviel, i værste fald ensom, ofte med betonforstad som miljø. Flere af dem er tragiske, andre er lidt mere håbefulde. En handler om ensomhed, en anden om dobbeltmoral, en tredje om sorg, en fjerde om forlorenhed - døm selv hvad de handler om. Den sidste historie falder lidt udenfor, den er en kortroman, en kærlighedshistorie på baggrund af en musikfestival. Forfatteren har tidligere på Saxo Publish udgivet en samling hjemstavnstekster, Københavner Shots. en fantasy kortroman, Tong den vise drage og digtsamlingen En Hastig Sommer.

Tong den vise drage og andre fortællinger

En samling eventyr og fantasynoveller. I kinesisk mytologi er dragerne gode væsener, der vogter over floderne, og lærer mennesker visdom. I titelnovellen er om et møde mellem en sådan god drage og en krigerisk drage. Derudover er der to dyrefabler, den ene, Travhesten og Pakæslet, blev brugt til Folkeskolens afgangsprøve  BogPeter og SlapHans er en kærlig parodi på de klassiske folkeeventyr, og Tidens Spørgsmål, møder vi de oldgræske guder, der ikke forstår mennesker.

Verden af i dag

Digte og kortprosa, hvor forfatteren lufter sin mening om verden af i dag, hvordan samfundet er ved at udvikle sig. Det er især ledighed og medierne, der tages op til behandling.

Start på fingerpicking guitar

Med betegnelsen fingerpicking sigter jeg på det fingerspil, som anvendes i flere moderne genrer. Kurset vil sigte mod at lære det som sangakkompagnement og starte med at kombinere det med små lette melodier - for her kan akkord- og melodispil kombineres. Udover at kurset lærer at spille i stil ned f. eks. Ralph McTell, vores hjemlige Erik Grip og andre moderne sangere med guitar, så giver det også det grundlæggende, som kan videreføres med akustisk blues, ragtime guitar, country fingerspilsguitar (som kendes fra f. eks. Chet Atkins), akustiske rockklassikere og fingerstyle jazz - og mere avancerede versioner af den moderne folkesang. Vi skulle i løbet af dette forløb blive i stand til at spille Streets of London og lignende sange. Der forudsættes, at du har spillet guitar før og kan de grundlæggende åbne akkorder (de bliver vist i starten). Nodelæsning og barrégreb er ikke et krav, tablatur bliver forklaret i starten. Er du evt. mest vant til at spille efter noder, så bliver det også noteret på noder.