Ofte Stillede Spørgsmål - Print on Demand

Nøgleord: print on demand
Kategorier: Print on Demand

Her på siden kan du finde svar, på de spørgsmål der ofte bliver rejst i forbindelse med Saxo Publish Print on Demand (PoD).

1. Hvad går det ud på?

På vores platform kan du udgive din bog som trykt bog, PoD. Bogen vil blive tilgængelig hos alle boghandlere, der bruger Bogportalen som bestillingssystem. Desuden vil den blive sat til salg på Saxo.com. Når en kunde eller boghandler køber din bog, vil den blive trykt i det købte antal og sendt til køber. Din bog vil altså ikke ligge på lager, men vil derimod blive trykt og sendt ved køb.

2. Hvad koster det?

Det koster ikke noget at udgive publikationer som PoD hos Saxo Publish. Oprettelse, listning, distribution og salg er gratis. Hver gang din bog købes vil der dog være en tryk- og håndteringsudgift. Du skal ikke have penge op af lommen da denne trækkes fra indkøbsprisen.

Start prisen på en paperback er ca. 14 kr og på en hardback ca. 50 kr. Herefter er der en trykudgift pr. side på 0,12 kr. pr. side i sort/hvid og 0,60 kr. pr. side i farver.

Her kan du se priseksempler for tryk- og håndteringsudgift af en bog på 100 sider:

  Sort/hvid Alle sider i farve
Paperback 23 kr 71 kr
Hardback 56 kr 104 kr

 

Her kan du se priseksempler for tryk- og håndteringsudgift af en bog på 200 sider:

  Sort/hvid Farve
Paperback 35 kr 131 kr
Hardback 68 kr  164 kr

 Bemærk: priserne er uden moms.

3. Kan jeg selv sætte min egen pris på bogen
Vi tilbyder vores forfattere, at de kan fastsætte en indkøbspris for boghandleren. Dette betyder, at vi ikke med sikkerhed kan sige, hvad den endelige salgspris til kunden bliver for bogen (jvf. frie bogpriser i Danmark). Med en fastsat boghandlerpris vil du dog have fuld kontrol med, hvor meget du tjener per salg. Boghandleren (herunder også Saxo.com) tillægger sin fortjeneste samt salgsmoms, inden din bog sættes til salg. Da disse fortjenester svinger fra boghandler til boghandler, kan vi ikke med sikkerhed sige, hvad din bog kommer til at koste i butikken.

4. Hvad tjener jeg? Og hvad bliver den endelige salgspris?
Når du har gennemført vores PoD brugerflade, vil du kende den trykomkostning, som er gældende hver gang nogen køber din bog, samt Saxo Publish' andel og endeligt din fortjeneste. Du vil samtidig have fastsat, hvad boghandleren betaler for din bog.

Din fortjeneste er boghandlerens indkøbspris minus trykomkostning og Saxo Publish fortjeneste. Nedenfor kan du se et udregningseksempel, hvis din trykomkostning er sat til 30 kr. og indkøbsprisen er sat til 100 kr. 

Tryk- og håndteringsudgift 30 kr
Boghandlerens indkøbspris (nettopris) 100 kr
Saxo Publish fortjeneste 21 kr
Din fortjeneste 49 kr
Salgspris inkl boghandlergebyr (eksempelvis 30%) 130 kr
Salgspris inkl moms (25%) 162,50 kr

Når trykomkostningen er fratrukket salgsprisen deles det resterende altså 70/30 i mellem dig og Saxo Publish.

5. Må jeg bruge mit eget ISBN?

Af hensyn til logistik og distribution i forbindelse med tryk og levering af din bog, er det nødvendigt at, din bog har ét af Saxo Publish’ ISBN-numre. Dette bliver tildelt automatisk under oprettelse af din titel.

6. Min bog er udgivet før, som e-bog eller fysisk bog. Kan jeg anvende bogens eksisterende format? 

Vi arbejder udelukkende med udvalgte formater. Ved at fastsætte formaterne, kan vi automatisere udgivelsesprocessen og vi har nedbragt tryk-omkostningerne markant. Derfor er det sandsynligt, at du vil skulle genopsætte eksisterende publikationer således at de imødekommer vores krav. Kontakt til grafiker er en stor fordel, hvis man har eksisterende publikationer.

 7. Hvem kan købe min bog?

Vi lister alle vores PoD titler til Bogportalen. Derfor kan alle Boghandlere med adgang hertil (stort set alle boghandlere) bestille din bog. Yderligere sættes din bog til salg på Saxo.com.

8. Leveringstider

For paperbacks vil der være fra 5-9 hverdages leveringstid. For hardback er leveringstiden 1-2 uger.

9. Kan jeg købe bøger til eget lager?

Vi har lanceret muligheden for tryk af mini-oplag, hvor vores forfattere vil kunne bestille eksemplarer til eget lager. Disse bøger udgår af den normale distribution, og vil ikke kunne sælges via Saxo.com. Dette tilbud er for oplag op til 100 bøger. For større oplag skal der tages kontakt til publish@saxo.com.

10. Beholder jeg mine rettigheder?

Du beholder alle rettigheder til dine publikationer. Ligeledes stilles der ingen krav til, at Saxo Publish bliver synlig som udgiver eller trykker af din publikation. Den eneste synlige forskel på din publikation hos Publish PoD vil være, at ISBN-stemplet indeholder det ISBN, Saxo Publish har tildelt din bog.

11. Hvad med pligtaflevering?

Vi foretager ikke pligtaflevering på vegne af vores forfattere. Du skal derfor selv stå for pligtaflevering eller bestille det via vores 'Services'. Du kan læse mere her: https://publish.saxo.com/faq/What-is-legal-deposit-and-who-is-responsible/ 

Mere om pligtaflevering: http://pligtaflevering.dk/.

 

Hvis du ikke fandt svar på dit spørgsmål herover kan du henvende dig til publish@saxo.com.