Kom i gang med foredrag og workshops

Kategorier: Arrangementer

Gennem foredrag og workshops kan man skabe opmærksomhed omkring sin udgivelse og komme i direkte kontakt med potentielle læsere. Derudover tjener mange forfattere flere penge på foredragsvirksomhed end på det reelle salg af deres bøger. Du kan også tage eksemplarer af din bog med ud til fysiske arrangementer og sælge dem direkte til dine læsere.

Hvis du gerne vil i gang med at holde foredrag eller workshops om din bog, er det en god idé at gøre sig nogle tanker først:

 

Hvordan kan du bruge din udgivelse i forbindelse med et foredrag?

Hvis du har udgivet en livsstilsbog med tips til at blive mere sund, ligger indholdet af foredraget nok lige for. Men hvis du f.eks. har udgivet en avantgarde digtsamling, er det straks lidt sværere at holde et kort og interessant oplæg, som kan tiltrække publikum. Tænk gerne kreativt – kunne du f.eks. invitere andre digtere og tilbyde en debat med efterfølgende oplæsning?

 

Hvem er din målgruppe, og hvem skal du kontakte?

Det er selvfølgelig oplagt at kontakte biblioteker, som ofte har forfatterarrangementer, men andre arrangører kan også være interessante. F.eks. det lokale medborgerhus, kirker, diverse fritidsorganisationer, skoler, uddannelsesinstitutioner, ungdomsklubber, plejehjem osv.. Når du skriver til en potentiel kunde, så sørg for at understrege, hvorfor foredraget er interessant for dem og deres brugere – lad være med at sende den samme ”skabelon”-mail til alle. I de fleste tilfælde vil det være mest praktisk at kontakte arrangørerne via e-mail. Du kan evt. vedhæfte en pressemeddelelse eller linke til anmeldelser af din bog. Hvis du har din bog i ebogs-version, kan du også vedhæfte denne, så kunden kan se nærmere på, hvad du tilbyder. Lav desuden en kort præsentation af dig selv og din udgivelse og forklar, hvad du tilbyder med dit foredrag.

 

Praktiske informationer:

Sørg for at få en kontrakt fra arrangøren. Aftal evt. hvad der sker i tilfælde af aflysning fra begge sider.

Hvis du afholder foredrag eller workshops som privatperson, skal arrangøren ikke lægge moms til prisen. Du modtager beløbet som et honorar, som der skal betales b-skat af. Hvis du er registreret med CVR, skal dette påføres kontrakten.

Husk også at aftale, om udgifter til transport er inkluderet i prisen.