Hvordan får jeg anmeldt min bog?

Kategorier: Efter udgivelse

For mange er det en stor drøm at få anmeldt sin bog i et af de store blade. Det er lidt af et nåleøje at komme igennem, men selvom det ikke nødvendigvis lykkes. er der også mange andre muligheder.

F.eks. kan man tænke lidt bredere. Er der små lokalaviser, som kunne være interesserede i din udgivelse? Måske lokal-tv? Eller bloggere, som interesserer sig for det, du skriver indenfor?

En anmeldelse kan skabe opmærksomhed omkring din bog og i sidste ende måske føre til et højere salg.

Helt lavpraktisk kan man gøre flere ting.

 

Hvem skal jeg sende anmeldereksemplarer til?

Der er flere forskellige muligheder. På mange af de større forlag, som også har større budgetter, sender man simpelthen en bog til alle de store aviser i Danmark. Hvis man har råd, giver det selvfølgelig bred mulighed for at blive anmeldt.

En anden fremgangsmåde er mere nøje at udvælge, hvem din udgivelse kunne være interessant for. Tænk både i landsækkende aviser, lokalaviser, fagblade (hvis du udgiver faglitteratur), magasiner indenfor emnet, TV og radio (især lokalt) og bloggere, som ofte er nemmere at komme igennem til. Søg på internettet og lav en liste over de mest interessante steder, din bog kunne anmeldes. Gør din ansøgning personlig, så den passer til det blad/magasin, du henvender dig til. På NewPub kan du finde en liste over bogblogs og boganmeldere: http://www.newpub.dk/artikel/oversigt-over-bogblogs-og-boganmeldere/

 

Hvordan gør jeg?

Du kan både sende anmeldereksemplarer digitalt (pr. mail) eller med almindelig post. Den sidste mulighed er selvfølgelig den dyreste, men mange foretrækker nok denne mulighed, da det trods alt giver en anden fornemmelse at stå med et fysisk eksemplar af en bog i hånden.

 

Den nye type anmelder

Med internettet ser man i højere grad, at ”almindelige” mennesker også får mulighed for at dele deres meninger om bøger.

For mange læsere får disse anmeldelser mere og mere vægt, fordi de kommer fra andre læsere, som måske minder mere om dem selv i bogsmag, end en anmelder på et af de store blade. På Saxo.com kan alle tilføje anmeldelser på bøger.

Det kan derfor være en god idé også at sende anmeldereksemplarer til venner og bekendte og få dem til at anmelde bogen inde på Saxo.com.

Dette gøres sådan:

  • Anmelderen skal have en profil på Saxo.com. Den opretter man ved at klikke i øverste højre hjørne.
  • Derefter skal man søge på titlen på bogen. Når man har fundet den pågældende bog, klikker man ind på den.
  • Rul ned til ”Kundernes boganmeldelser” og klik på ”Skriv anmeldelse”. Nu kommer et felt frem, man kan skrive i. Når anmeldelsen er færdig, trykkes på "Gem anmeldelse". Det er også muligt at tilføje en karakter mellem 1 og 5.
  • Nu er anmeldelsen synlig, når man går ind på bogen på Saxo.com.