Markedsfør din bog med Facebook

Kategorier: Efter udgivelse

Alle snakker om det, og de fleste kender nok til Facebook fra deres private profiler. Men hvordan er det nu lige, man bruger Facebook til at markedsføre sin bog?

Hvis man gerne vil tiltrække og fastholde læsere, er det oplagt at oprette en ”side” på Facebook. En side er et sted, hvor du kan promovere dit forfatterskab. Fans kan ”like” siden og dermed følge de ting, du slår op.

Facebook-side - sådan gør du:

  • Log ind på din personlige Facebook-profil.
  • Tryk på pilen i øverste højre hjørne
  • Klik på ”Opret side”Vælg kategorien ”kunstner, band eller offentlig person”

 

Vælg fx. ”Forfatter” og tilføj dit navn. Klik på "Kom i gang"

Under "1. Om":

  1. Tilføj en beskrivelse - f.eks. hvilken type forfatter du er. Hold det kort og præcist.
  2. Tilføj en eventuel hjemmeside

Tilføj et profilbillede ved at overføre et billede fra din computer.

Føj til dine favoritter, så du nemt kan finde din egen side, når du logger ind på din personlige Facebook-profil.

Tilføj en ønsket målgruppe for din side, så den kan blive vist for den målgruppe, som du er interesseret i.

Nu er du klar til at invitere de første personer til at like din side. Du kan invitere fra din egen venneliste. Inviter kun folk, du mener har en reel interesse, ellers vil det bare blive opfattet som spam.

Nu er din forfatterside klar.

Din Facebook-forfatterside har sin URL-adresse, f.eks. https://www.facebook.com/jenshansen.

Du kan f.eks. tilføje web-adressen på dit visitkort, din hjemmeside og gøre opmærksom på siden, hvis du holder oplæg om din bog. Hvis du laver e-bøger, kan du også lave et link til din Facebook-side direkte fra e-bogen. På den måde kan dine læsere altid følge med, og næste gang du udgiver en bog, har du allerede direkte adgang til interesserede læsere.

Det indhold, du deler på din forfatterside, skal være relevant. Forfattersiden er ikke det samme som din personlige Facebook-profil. Det betyder f.eks., at det ikke nytter noget, at du deler et billede af din lækre café latte, som du liiige sidder og drikker på en smart café.  Det er ikke interessant indhold for dine læsere. Det betyder ikke, at indhold ikke må være personligt. Det skal bare handle om dig som forfatter og de bøger, du skriver. Så hvis café latten f.eks. står foran en tændt skærm med en tekstbid fra din nyeste roman, så vil det give mening at dele billedet. Eller måske elsker hovedpersonen i din kommende roman cafe latté? Eller måske skriver du om en fattig kaffebonde i Columbia?  Eller, eller, eller - I forstår nok pointen!

Spørg hele tiden dig selv hvilket indhold, som kan interessere dine læsere. Måske et billede fra et foredrag, du holder. Eller en lille gratis tekstbid af din nyeste bog. Det behøver ikke nødvendigvis være indhold, du selv skaber. Nogle gange kan du f.eks. henvise til interessante artikler, musikstykker, videoer osv.. Det skal bare være relevant i fohold til dit forfatterskab.

Her er et par forfattere, som gør det rigtigt godt på Facebook:

Sara Blædel

Anette Harbech Olesen

Jussi Adler-Olsen