Trin-for-trin guide til oprettelse af en e-bog

Kategorier: E-bøger

Her kan du trin for trin se udgivelsesprocessen for en e-bog.


1. Start på publish.saxo.com

Hvis du ikke allerede har en bruger kan du oprette dig ved at klikke på Opret en konto’.
- Indtast de obligatoriske oplysninger.
- Indtast herefter en kode, som skal være mindst 8 karakterer langt med ét stort bogstav og ét lille bogstav.
- Tryk ’Ja tak’, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
- Tryk på ’Registrer’ for at acceptere vores vilkår og betingelser’, og derefter tryk ’Log ind’.

 

2. Når du er logget ind på din bruger på Saxo Publish vil din forside se sådan her ud, hvis du ikke har oprettet en publikation før.

For at oprette en e-bog klikker du på ’E-bog’

3. Har du allerede oprettet publikationer før, ser din forside anderledes ud. Her skal du klikke på ’Ny Publikation’ ude i højre side af skærmen. Herefter vælger du formatet 'E-bog'.

4. Det første trin i at udgive en e-bog er at skrive en titel. Du kan altid ændre titlen senere, hvis du ombestemmer dig. Når du har indtastet din titel klikker du ’Lad os komme i gang!’.

5. Hvis du ikke allerede har udgivet en publikation, så skal du oprette en forfatterprofil, samt udfylde forlagsnavn. Du kan sagtens have flere forfatterprofiler og forlag hvis du udgiver for flere eller hvis du bruger pseudonym når du udgiver. Du kan altid ændre dine forfatterprofiler, samt forlagsinformationer senere hen.

Du kan altid rette i din forfatterprofil senere.

6. Du er nu inde på tjeklisten for din publikation. Du skal nu klikke dig ind på de enkelte trin for at udfylde og redigere dem.

7. Første fane er ’Indhold’. Her kan du vælge mellem 3 muligheder.

Du kan skrive direkte på platformen ved at klikke på ’Kom i gang med at skrive’. Her kommer du videre til vores skriveværktøj, editor. I editor kan du skrive direkte på platformen, og gemme som ePub format.


Du kan klikke ’Fortsæt dit arbejde’, og enten tilføje eller redigere indhold til et eksisterende manuskript, eller du kan uploade dit færdige manuskript som enten PDF eller ePub.

8. Når du udgiver en e-bog kan du enten vælge at udgive den med ISBN-nummer eller uden.


Du kan enten få et ISBN-nummer tildelt af Saxo Publish, eller benytte dit eget ISBN-nummer.

9. Nu skal du uploade dit forsidebillede. Dette billede bruges på produktsiden på Saxo.com.

Tryk på ’Vælg fil’ og find din forsidefil der hvor den er gemt på din computer. Din fil skal overholde følgende krav, som er vist på siden. Hvis du ikke selv har mulighed for at lave dit cover så kan vi hjælpe dig med det med vores service ’Layout og Design’. Du kan finde denne service under ’Services’ på din Saxo Publish profil.

10. Prisen på din e-bog skal nu bestemmes. Hvis du ikke har udfyldt ’Udbetalingsoplysninger’ endnu, så bedes du indtaste disse, så du kan sætte en pris for din e-bog. Du kan udfylde dine udbetalingsoplysninger i menuen til venstre under ’Indstillinger’.

Du kan nu vælge følgende 3 muligheder. ’Gratis’, ’Nettopris’ og ’Fast pris’. Du kan læse mere om hvordan du prissætter din e-bog her

11. Til sidst skal du nu indtaste informationerne til din udgivelse.

Som tidligere nævnt kan du rette din titel inden udgivelsen af din e-bog, og det er under ’Udgivelsesinfo’, at du har muligheden for dette.

Du kan herefter tilføje en beskrivelse af din udgivelse. Beskrivelsen vil blive vist på produktsiden på Saxo.com, og er den beskrivelse af bogen som kunderne kan læse inden de køber din e-bog.

Næste skridt er at vælge hvilken forfatter som skal være angivet på e-bogen. Her kan du enten vælge at beholde den allerede indtastede forfatterprofil, eller du kan vælge en ny ved at trykke ’Skift forfatter’.

Hvis du trykker ’Skift forfatter’, så vil du komme ind på en side som ser sådan her ud.

Her kan du oprette en ny forfatterprofil, hvis der skal stå en anden forfatter under din udgivelse. Når du har oprettet en ny forfatterprofil, så skal du trykke ’Opdater’.

Du indtaster derefter navnet på den nye forfatter, og trykker på krydset for at fjerne den nuværende forfatterprofil.

Du skal herefter indtaste resten af udgivelsesinformationerne. 

Nu skal du vælge forlag. Her kan du enten vælge at benytte dig af Saxo Publish, eller indtaste dit eget forlag, hvis du er registreret med dit CVR-nummer, og har dit eget forlag.

Du skal nu videre til at indtaste dine nøgleord. Nøgleordene hjælper dig derudover som forfatter til at dukke op flere steder end blot på din egen forfatterside. Det er tilladt at tilføje fem nøgleord til din bog. Du indtaster blot det ønskede nøgleord, og afslutter med at klikke på enter.

Du kan læse mere om nøgleord her

Udgave vælges i forhold til hvilken udgave af e-bogen du udgiver. Hvis du tidligere har haft e-bogen udgivet, og nu har lavet større ændringer anbefaler vi at du udgiver 2. Udgave, med nyt ISBN-nummer.

Udgivelsesdatoen er valgfri. Hvis du ønsker en specifik dato så kan du blot indtaste denne. Hvis du ikke indtaster en dato, så vil datoen blive indstillet efter den dag du udgiver bogen. 

OBS hvis du indtaster en fremadrettet udgivelsesdato så vil bogen ikke automatisk blive udgivet. Du skal 3 timer inden denne dato ind på din publikation, og trykke ’Udgiv’.

Sprog vælger du ud fra hvilket sprog dit indhold er.

Til slut skal du udfylde kategorierne, og for at vælge dine ønskede kategorier skal du klikke på ’Åbn kategorier’.

Du vil herefter komme videre til denne side.

Nu skal du klikke i cirklerne for at vælge de ønskede kategorier. Alle kategorier indeholder underkategorier, så du nøje kan kategorisere din e-bog, og det i sidste ende vil gøre det lettere for kunderne at finde din udgivelse på Saxo.com. Du kan også blot udvælge en underkategori, også vil alle overkategorierne blive valgt.

12. Nu har du udfyldt alt det information, som vi kræver for at kunne udgive din e-bog. Du kan se, at du har udfyldt alt information ved at der bliver hakket af i fanerne.

13. Du kan nu udgive din e-bog, og for at gøre dette skal du klikke på ’Udgiv’.

Når du har klikket på ’Udgiv’ vil følgende side komme frem.

Her skal du klikke på ’Udgiv publikation’, hvis du ønsker at gennemføre udgivelsen af e-bogen. Hvis du derimod ikke ønsker at fortsætte så skal du klikke på ’Annuller’.

Hvis du trykker på ’Udgiv publikation’ vil følgende blive vist, og din publikation er nu udgivet på Saxo.com.

14. Nu er din e-bog udgivet. Dog er der stadig nogle ting, som du kan tilføje til din publikation for at gøre salget mere attraktivt, eller som kan hjælpe dig til at holde øje med din udgivelse.

Anmeldelser, her kan du holde øje med hvis du har fået anmeldelser på din e-bog igennem Saxo.com. Hvis du har fået en anmeldelse, så vil den blive vist her.

Du kan tilføje en præsentationsvideo til din e-bog. Videoen vil blive vist på produktsiden på Saxo.com. Du kan læse mere om præsentationsvideoer her.

Du er nu kommet til tilkøbsydelserne ’Publish DK’, og ’Publish International’. Disse pakker gør det muligt for dig at komme længere ud med din e-bog. For at bestille disse pakker er det dog vigtigt, at du har uploadet en indholdsfil i formatet ePub, samt har et gyldigt ISBN nummer. For at bestille pakkerne til din e-bog skal du klikke på dem og bestille dem, eller bestille dem under menuen i venstre side under ’Services’.

Du kan læse mere om Publish DK her, og mere om Publish International her