Trin-for-trin guide til oprettelse af Kurser

Kategorier: Kurser

1) Start på publish.saxo.com

Hvis du ikke allerede har en bruger kan du oprette dig ved at klikke på ’Opret en bruger’.

2) Når du er logget ind på din bruger på Saxo Publish vil din forside se således ud, hvis du ikke før har oprettet nogle udgivelser. For at oprette et kursus klikker du på ’ONLINE KURSUS’.

3) Har du allerede oprettet udgivelser før, ser din forside anderledes ud. Her skal du klikke på ’Ny Udgivelse’ ude i højre side for at oprette et kursus.

For Kurser gælder vores generelle betingelser, som du finder her.

4) Ved første trin bliver du bedt om at skrive en titel. Du kan altid ændre titlen senere, hvis du ombestemmer dig. Når du har indtastet din titel klikker du ’Næste’.

5) Nu skal du udfylde dine forfatteroplysninger samt forlagsnavn.

Du kan sagtens have flere forfatterprofiler hvis du udgiver for flere eller hvis du bruger pseudonym når du udgiver.

Hvis du ikke har et forlag eller ikke har et navn til et, kan du altid skrive Saxo Publish på.

6) Der er i alt 8 trin i forbindelse med oprettelse af et kursus (Titel, Forfatter og Forlag, Cover, Beskrivelse, Pris, Kategori, Kursus indhold, video). Det 8. trin er valgfrit og derfor ikke nødvendigt for at kunne udgive dit kursus.

Som det kan ses på pilene til venstre, så er Titel og Forfatter og Forlag allerede udfyldt. De har derfor fået et flueben ud for dem.

Du klikker dig ind på de enkelte trin for at udfylde og redigere dem.

Ude til højre kan du se hvor langt du er nået. Den siger lige nu 2/7, da du har udfyldt to af de 8 trin, der skal til for at udgive.

7)  Upload forsidebillede. Dette billede bruges til produktsiden på saxo.com.

Tryk på ’Vælg fil’ og find din forsidefil der hvor den er gemt på din computer. Filen skal være i billedeformat (png., jpeg., jpg. eller gif format).

 

8)  Du skal nu skrive en kort beskrivelse af dit kursus. Denne beskrivelse kommer til at stå på Saxo.coms hjemmeside på produktsiden hvor kunderne kan købe dit kursus.

OBS! Vær’ opmærksom på at hvis du kopiere en tekst ind så kan systemet ikke læse linjeskift fx. og din beskrivelse vil derfor se anderledes ud på Saxo.com.

9) Prisen på dit kursus skal nu bestemmes.  Hvis du ønsker, at dit kursus skal være gratis, kan du hakke af i dette felt. Hvis du ikke ønsker, at det skal være gratis, skal du trykke på ’Tilføj kontakt- og kontooplysninger’. Du kan læse mere her om hvorvidt du skal registrere dig som CPR eller CVR bruger.

Herefter kan du vælge mellem at sætte en ’fast salgspris’ eller en ’fast nettopris’. Du kan altid ændre prisen senere hen.

Hvis du vælger en fast salgspris, ved du altid hvad kurset koster på Saxo.com.

Hvis du vælger en fast nettopris, bestemmer du den pris, som Saxo.com betaler for dit kursus. Det er altså det samme som en fast indkøbspris.

Saxo.com vil, hvis du vælger en fast nettopris, optimere på salgsprisen. Du vil med den faste indkøbspris automatisk kunne deltage i kampagner og tilbud, men har samtidig ikke kontrol over den endelige salgspris til kunden.

10) Nu skal du vælge kategori, skrive søgeord og vælge sprog.

  1. Vælg den kategori du mener passer bedst til dit kursus.
  2. Du kan skrive de søgeord, du tror, kunne hjælpe kunder med at finde dit kursus på Saxo.com. Det kan fx. være forskellige emner. Du kan skrive op til 5 ord.
  3. Vælg til sidst hvilket sprog dit kursus er udbudt på.

11) Under trinet ’Tilføj kursusindhold’ kan du tilføje indhold til dit kursus. Når du klikker ind på den vil du først blive bedt om at tilføje en ’Ny sektion’.

12) Når du har tilføjet en ’Ny sektion’ kan du tilføje en ’Ny lektion’.

13) Inde under lektioner kan du tilføje indhold. Klik på plus ikonet for at tilføje indhold.

14) Du har mulighed for at tilføje indhold i følgende formater: ’tekst’, ’quiz’, ’link’, ’fil’, ’billede’, ’video’, ’soundcloud’ og ’slideshare’.

Hvis man ønsker at tilføje ’Video’, ’Lyd’ eller ’Slideshow’ skal indholdet ligges på eksterne platforme og linkes til. Videoer skal uploades direkte i kurset, mens lyd skal ligges på Soundcloud og Slideshow på Slideshare.  Husk at holde jeres indhold skjult på disse sider, så de kun kan ses med et link

Video skal være i video format, gerne det format som hedder .mp4 med codec'et H.264, som er den mest brugte standard.

Da i selv beholder rettighederne til det materiale i udbyder gennem os, er kvaliteten af dette materiale også helt op til jer selv.

15) Når du klikker ind på det 8. trin har du mulighed for at tilføje en intro video som beskriver eller giver et preview på dit kursus. Dette trin er valgfrit og kan springes over.

16) Når du er klar til at udgive klikker du på ’Udgiv’ ude i højre side. Denne funktion er først tilgængelig når de første 7 trin er fuldførte.

17) Når du har udgivet kan du altid klikke på ’Analytics’ for at følge med i dit salg på Saxo.com. Derudover kan du rette i dine egne oplysninger inde under ’Min Profil’.