Få din bog i medierne

Kategorier: Generelt om udgivelse

For at få større opmærksomhed om din bogudgivelse kan du forsøge at få dækning i pressen ved at udsende pressemeddelelser.

Hvilke aviser?

Skriver du om et specifikt emne, kan du tage fat i en avis med en særlig sektion, der netop omhandler dit emne eller et magasin, der beskæftiger sig med emnet. Hvis man ikke allerede er en kendt forfatter, kan det være svært at få omtale i de store aviser, så prøv at fokusere på mindre nyhedsmedier. Et godt eksempel er lokalaviser. Foregår din bog i Nordjylland kan du med fordel sende pressemeddelelsen til lokalaviser der, og er du selv fra Vestsjælland, så send endelig en pressemeddelelse dertil.

Det praktiske

Ring gerne på forhånd til redaktionen og spørg, hvortil du skal sende pressemeddelelsen. Husk at notere navnet på den, du taler med, så du efterfølgende kan skrive, at du efter aftale med vedkommende sender en pressemeddelelse. Du kan enten sende pressemeddelelsen pr. post sammen med et fysisk eksemplar af din bog, eller også kan du sende en e-mail med pressemeddelelse og bog vedhæftet. Det er selvfølgelig den billigste løsning, det giver mulighed for, at redaktører og journalister kan ændre i indholdet af din pressemeddelelse og det er en nem måde for journalisten at følge op på kontakt til dig.

Indhold

En god pressemeddelelse består af:

- en fængende overskrift

- en kort manchet

- en brødtekst – gerne med underoverskrifter

- og et citat fra dig eller en anden relevant person.

Det er vigtigt, at du skriver pressemeddelelsen præcis, som du kan forestille dig, at de trykker den. Så du skal ikke skrive den i første person, men i tredje person. Mange nyhedsmedier trykker pressemeddelelserne præcis, som de får dem, hvis de er godt skrevet. Det er en god idé at kigge på avisartikler om nyudgivelser og bøger, så du kan finde inspiration der.

Inden du skriver din pressemeddelelse, skal du gøre dig klart, hvad vinklen er, hvilken information du skal have med og hvorfor det netop er relevant for det medie, du sender til.

Husk, at din pressemeddelelse skal have en spændende vinkel, der er relevant for det medie, du sender til, og samtidig skal din pressemeddelelse have en vis nyhedsværdi, hvorfor det er en god idé at sende den i forbindelse med udgivelsen af din bog. Tænk gerne på, at der kommer utrolig mange bøger på markedet i december måned op til julesalget, så kan du finde et andet tidspunkt, hvor det giver mening at udgive din bog er det en god idé.

Husk at sende relevante billeder og kontaktinfo.